Διατροφή Ολότητας |  Γήρανση με Χάρη

Διατροφή Ολότητας | Γήρανση με Χάρη

Februar 18, 2020 0 Von admin

Η σοφία έρχεται με τους χειμώνες. –Οσκαρ Γουάιλντ

Αναρωτιέμαι αν δεν είμαστε πολύ πρόθυμοι να σβήσουμε ή να αποφύγουμε τα μέρη του σώματός μας που αποκαλύπτουν ότι είμαστε άνθρωποι, είτε ραγάδες, ουλές χειρουργικής επέμβασης είτε γραμμές χαμόγελου γύρω από το στόμα. Στα σαράντα ένα, παρατηρώ περισσότερες λωρίδες από ασημένια νήματα στα μαλλιά μου, την πιο απαλή μορφή του σώματός μου, τις λεπτές γραμμές που αναπτύσσονται γύρω από τα μάτια και το στόμα μου. Θα ήθελα πολύ να σας πω ότι έχω καλωσορίσει την αγιότητα όλων, αλλά πιο ειλικρινά, είμαι σε σύγκρουση. Αισθάνομαι ότι έχω επίγνωση των κοινωνικών κανόνων και του προνομίου για ό,τι είναι νέο και όμορφο. Νιώθω ότι γνωρίζω τους τρόπους με τους οποίους το φυσικό μου σώμα δαπανάται στην καθημερινή εργασία της μητρότητας, της εκπαίδευσης στο σπίτι και της εργασίας. Αισθάνομαι τις μεγαλύτερες επιπτώσεις των άγρυπνων νυχτών και της κακής διατροφής στη συναισθηματική και σωματική μου ευεξία. Ωστόσο, ανυπομονώ να μάθω πώς να φροντίζω τον εαυτό μου, ενώ επίσης καλωσορίζω τη γυναίκα που γίνομαι με χάρη και ευγένεια.

Πριν από μερικά χρόνια, οι κόρες μου και εγώ καθόμασταν σε μια αίθουσα αναμονής, όταν κάποιος παρατήρησε μια διαφήμιση στο πίσω μέρος ενός περιοδικού. Μια όμορφη γυναίκα ήταν ξαπλωμένη με τα μάτια της κλειστά με ένα ελαφρύ, χαλαρό χαμόγελο στο πρόσωπό της. Ένα χέρι με γάντι με μια βελόνα φαινόταν μόλις λίγα εκατοστά από το πρόσωπό της. Η Μπλάιθ και η Όλιβ τρομοκρατήθηκαν. Τι συμβαίνει? Γιατί χαμογελάει; Γιατί δέχεται μια σφαίρα στο πρόσωπό της; Η ευθύτητα των παιδιών μπορεί μερικές φορές να ανατινάξει την αυλαία της κανονικότητας. Εξήγησα εν συντομία τα πληρωτικά και τις ενέσεις ως μια σύγχρονη θεραπεία για τα σημάδια γήρανσης και δεν θα ξεχάσω ποτέ πώς σχολίασε ο Blythe: «Γιατί; Οι ρυτίδες είναι όμορφες!»

Όταν βλέπω γυναίκες μια ή δύο γενιές μεγαλύτερες από εμένα, με δέρμα ή μαλλιά ταλαιπωρημένα από τη ζωή, το τελευταίο πράγμα που τους εύχομαι είναι να φαίνονται νεότερες. Ξέρω ότι υπάρχουν ιστορίες ενσωματωμένες σε κάθε πτυχή του δέρματός τους, σοφία που συλλέγεται μέσα από κάθε καταιγίδα ζωής. Αναρωτιέμαι για την αγιότητα των γραμμών που γεννήθηκαν από το πολύ γέλιο ή τα μαλλιά άσπρισαν στις πιο αγχωτικές εποχές της ζωής. Αυτές οι σκέψεις δεν έχουν σκοπό να σας ντροπιάσουν εάν επιλέξετε τις ενέσεις ή να υπεραπλουστεύσουν την περίπλοκη μετάβαση της ηλικίας σε μια κουλτούρα που βραβεία νεολαίας. Ως γυναίκες, κουβαλάμε την πολιτιστική ντροπή με πάρα πολλές μορφές για αρκετό καιρό.

Η ΑΓΟΡΑ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗΣ

Ξεκίνησα αυτή τη μικρή σειρά, Nurturing Wholeness, πριν από μερικά χρόνια για να τιμήσω τις ιστορίες μας και τους διάφορους τρόπους με τους οποίους φροντίζουμε τον εαυτό μας ως γυναίκες, επίσης για να αφήσω ένα μονοπάτι σκέψης και πρακτικών στο δικό μου ταξίδι και να μάθω περισσότερα για το δικό σας. Καθώς μεγαλώνουμε, το σώμα μας χρειάζεται περισσότερη υποστήριξη. Μπορώ να το αντιληφθώ στον εαυτό μου. Το δέρμα μου αισθάνεται όλο και πιο ξηρό. Τα μαλλιά μου πέφτουν σαν το κατοικίδιό μας Λαμπραντόρ, παντού, πάντα. Αποδεικνύεται Η περιεμμηνόπαυση μπορεί να ξεκινήσει έως και 8 χρόνια πριν μέχρι την έναρξη της εμμηνόπαυσης, και αυτά είναι μόνο μερικά από τα συμπτώματα. Υπάρχουν τόσοι πολλοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη για τη φροντίδα του εαυτού σας καθώς μεγαλώνετε –-διατροφή, ύπνος, επίπεδα στρες–– αλλά θέλω να εστιάσω στην περιποίηση του δέρματος σήμερα.

Το παγκόσμιο αντιγηραντική αγορά αναμένεται να είναι μια βιομηχανία 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων τα επόμενα δύο χρόνια, που θα περιλαμβάνει τα πάντα, από επεμβάσεις αύξησης έως διάφορους τύπους καταναλωτικών αγαθών, κάτι που μου λέει ότι δεν είμαι ο μόνος που διαφωνώ για το πώς να μεγαλώσω καλύτερα. Τι είναι όμως σε όλα αυτά τα προϊόντα; Σύμφωνα με την Περιβαλλοντική Ομάδα Εργασίας, υπάρχουν πάνω από 82.000 διαφορετικές χημικές ουσίες σε κυκλοφορία που έχουν καταχωρηθεί για εμπορική χρήση στην EPA. Περισσότερα από 12.000 από αυτά χρησιμοποιούνται σε προϊόντα προσωπικής φροντίδας και λίγα έχουν δοκιμαστεί για περιβαλλοντική ή προσωπική ασφάλεια. Αυτό καθιστά την πλοήγηση στην καταναλωτική αγορά πολύ δύσκολη. Πώς διαβάζουμε τις ετικέτες; Πώς γνωρίζουμε ποια προϊόντα είναι ασφαλή και αποτελεσματικά; Η εξοικείωση με τα συστατικά είναι μια αρχή, ή τουλάχιστον τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα και επιβλαβή. ο Βάση δεδομένων EWG Skin Deep είναι τόσο χρήσιμο, καθώς βαθμολογεί τα προϊόντα για τη συνολική τους ασφάλεια, αλλά και ανά συστατικό. Η εύρεση αξιόπιστων εμπορικών σημάτων που είναι διαφανείς σχετικά με τα συστατικά τους και που κάνουν το legwork είναι επίσης μια βοήθεια.

Όπως πολλοί από εσάς γνωρίζετε Beautycounter είναι μια από αυτές τις μάρκες για μένα. Εργάζομαι ως σύμβουλος και χρησιμοποιώ τα προϊόντα τα τελευταία τρία χρόνια, και αγάπη αγάπη αγάπη τον τρόπο που αισθάνεται το δέρμα μου και τον τρόπο με τον οποίο συμμετέχω με την αλλαγή στη βιομηχανία της ομορφιάς. Όσον αφορά τη διαφάνεια, η Beautycounter απαριθμεί κάθε συστατικό των προϊόντων της και ποτέ δεν κρύβει συστατικά κάτω από λέξεις όπως άρωμα (το οποίο μπορεί να περιέχει κρυμμένα συστατικά σύμφωνα με τους νόμους ιδιοκτησίας). Δικα τους Ποτέ λίστα, περισσότερα από 1800 δυνητικά επιβλαβή συστατικά που υπόσχονται να μην χρησιμοποιήσουν ποτέ στα προϊόντα τους, είναι χρήσιμο για την αναγνώριση βασικών συστατικών που πρέπει να αναζητήσουμε σε άλλα προϊόντα στο ντουλάπι του σπιτιού και του μπάνιου μας.

ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΜΟΥ

Αν και μαθαίνω τρόπους να αγαπώ και να λαμβάνω τον εαυτό μου σε αυτό το στάδιο της ζωής, εξακολουθώ να κάνω ό,τι μπορώ για να φροντίζω τον εαυτό μου και το δέρμα μου. Ως επί το πλείστον, χρησιμοποιώ τη νεότερη συλλογή περιποίησης της Beautycounter, Αντίχρονα, για να επισημάνετε συγκεκριμένα την ενυδάτωση και τις βλάβες του δέρματος από τη γήρανση (μαύρα στίγματα, λεπτές γραμμές και ρυτίδες, ανομοιόμορφο δέρμα). Με σύνθεση με Bakuchiol και Swiss Alpine Rose, το Countertime παρασκευάζεται χωρίς την πιο επιβλαβή βιταμίνη Α ή ρετινόλες. Είναι υπέροχο! Αν και είναι σίγουρα ό,τι περισσότερο έχω ξοδέψει ποτέ για την περιποίηση της επιδερμίδας, το πλήρες σχήμα αξίζει τον κόπο! Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσω πολύ προϊόν καθόλου, επομένως ορισμένα μέρη του σχήματος έχουν διαρκέσει πάνω από έξι μήνες! Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όταν το δέρμα μου είναι επιρρεπές σε υπερβολική ξηρότητα, έχω χρησιμοποιήσει επίσης το Βάλσαμο καθαρισμού ως καθαριστικό ή προστίθεται σε λίγες σταγόνες από No. 02 Plumping Face Oil. Χρησιμοποιώ επίσης το Resurfacing Peel 1-2 φορές την εβδομάδα για να βοηθήσω στον κυτταρικό κύκλο και να διατηρήσω τη φωτεινότητα στο δέρμα μου.

ΒΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΑΣ ΤΑΞΙΑ

Δεν είμαστε ένα μέγεθος για όλους, ούτε και το δέρμα μας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προστατεύσετε το δέρμα σας καθημερινά και είμαι στην ευχάριστη θέση να απαντήσω σε ερωτήσεις ή να σας βοηθήσω να βρείτε κάτι που σας ταιριάζει ανά πάσα στιγμή. Αυτό ΚΟΥΙΖ ΔΕΡΜΑΤΟΣ είναι πραγματικά οξυδερκές να ανακαλύψεις το καλύτερο σημείο εκκίνησης σου, αλλά συχνά βοηθάω τους άλλους απευθείας μέσω email ή απευθείας μηνυμάτων, οπότε απευθυνθείτε όπως είναι καλύτερο για εσάς!

Όσον αφορά τους τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων, το Beautycounter προσφέρει αυτήν τη στιγμή ένα ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΪΟΝ με οποιοδήποτε σχήμα ή συλλογή, οπότε αν χρειάζεστε μια νέα αρχή, αυτή είναι μια υπέροχη στιγμή! ο Σύνθεση ανταμοιβής Band of Beauty είναι ένας φανταστικός τρόπος για να κερδίσετε συνεχείς ανταμοιβές όπως ένα δωρεάν προϊόν κατά την εγγραφή, δωρεάν αποστολή και 10% επιστροφή σε πίστωση προϊόντος με κάθε αγορά. Μου αρέσει να βοηθάω άλλους να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα χρήματά τους. Στο μεταξύ, ας είμαστε ευγενικοί με τον εαυτό μας και ο ένας με τον άλλο καθώς μεγαλώνουμε. Και αν έχετε ένα αγαπημένο προϊόν καθαρής ομορφιάς ή πρακτική περιποίησης που αγαπάτε, αφήστε το στα σχόλια παρακάτω!


Εικόνες από Χάνα Κλάουζεν και Κρίστεν Ντάγκλας για το Cloistered Away. Όλες οι σκέψεις είναι δικές μου.