Να είσαι γειτονικός κατά τη διάρκεια του καταφυγίου στον τόπο

Να είσαι γειτονικός κατά τη διάρκεια του καταφυγίου στον τόπο

April 10, 2020 0 Von admin

Η πιο θεραπευτική πτυχή των εθνικών ή διεθνών κρίσεων είναι ο τρόπος που φαίνεται να ενώνει την ανθρωπότητα με τους καλύτερους τρόπους. Κάπως στη δική μας στενοχώρια, ξυπνάμε για τις ανάγκες των άλλων με μια νέα προοπτική. Σκάβουμε λίγο πιο βαθιά για να φέρουμε ελπίδα σε κάποιον άλλο, και στη διαδικασία, βρίσκουμε ότι χτίζει τη δική μας. Το μοναδικό μέρος της στέγασης στον τόπο είναι ο τρόπος με τον οποίο κόβει την επιθυμία μας να ενωθούμε σωματικά με τους ανθρώπους, είτε όταν μαζευόμαστε στην προσευχή, είτε ως εθελοντής σε μια εργασιακή προσπάθεια, είτε απλώς μοιραζόμαστε αγκαλιές με έναν φίλο. Πώς βοηθάμε τους άλλους χωρίς να είμαστε σωματικά μαζί τους; Κλίνουμε στα δώρα και τους πόρους που έχουμε με πιο δημιουργικούς τρόπους.

Σήμερα συνεργάζομαι με ΕΒΡ στην εξυψωτική τους πρωτοβουλία #TexansHelpingTexans να βοηθήσει στην υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών κατά τη διάρκεια του COVID-19. Στη δική τους προσπάθεια, η HEB υποστηρίζει τους ηλικιωμένους και τους ανοσοκατεσταλμένους με εκτεταμένες υπηρεσίες στο πεζοδρόμιο και παραδόσεις κατ‘ οίκον, και έχουν επίσης δωρίσει 3 εκατομμύρια δολάρια για να υποστηρίξουν τοπικές τράπεζες τροφίμων σε όλο το Τέξας και να εξυπηρετήσουν πληθυσμούς με χαμηλότερο εισόδημα και τοπικούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Είναι αρκετά εμπνευσμένο.

Αν και εσείς και εγώ μπορεί να μην είμαστε τόσο μακροπρόθεσμοι ή με καλούς πόρους, το να επηρεάσουμε μόνο έναν γείτονα με αγάπη μπορεί να είναι ιδιαίτερα ισχυρό αυτή τη στιγμή. Η παλαιότερη γειτονιά μας είναι γεμάτη με οκτάχρονους, επομένως η οικογένειά μας αναζητούσε συγκεκριμένα τρόπους με τους οποίους μπορούμε να τους εξυπηρετήσουμε φυσικά, διατηρώντας αποστάσεις. Οι πιθανότητες είναι ότι αν ζείτε σε μια περιοχή με νεότερους γείτονες, θα τους άρεσαν αυτές οι ιδέες ακριβώς το ίδιο. Ακολουθούν μερικές ιδέες που εφαρμόσαμε πρόσφατα στη γειτονιά μας. Παρόλο που δεν είμαστε σωματικά με τους γείτονές μας, φαντάζομαι ότι αυτές οι μικρές πράξεις θα δημιουργήσουν ισχυρότερες σχέσεις μόλις μπορέσουμε να ξανασυναντηθούμε προσωπικά.

ΤΡΟΠΟΙ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΤΑΦΥΓΗΣΗΣ

Κόψτε το γκαζόν του γείτονά σας, φτυαρίστε το χιόνι του ή τσουγκράνε τα φύλλα του.

Αφήστε ένα σπιτικό γεύμα ή αρτοσκευάσματα τυλιγμένα στο κατώφλι τους.

Χρησιμοποιήστε το τηλέφωνο για να πείτε ένα γεια και να ρωτήσετε πώς τα πάνε. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους γείτονες που ζουν μόνοι.

Προσφέρετε να παραλάβετε είδη παντοπωλείου ή άλλα είδη οικιακής χρήσης για λογαριασμό τους.

Φυτέψτε φυτά ή λουλούδια κήπου στα κρεβάτια ή τις γλάστρες τους.

Δενδρύλλια σε γλάστρα για να φυτέψουμε στην αυλή ενός γείτονα αργότερα φέτος.

Καταθέστε πάνες, χαρτί υγείας, δωροκάρτες γευμάτων ή άλλα απαραίτητα αγαθά σε γείτονες χωρίς δουλειά.

Δωρίστε αγαθά ή χρήματα στην τοπική τράπεζα τροφίμων.

Με ποιους τρόπους βοηθήσατε τους γείτονες αυτό το διάστημα;


Αυτή η ανάρτηση υποστηρίζεται από ΕΒΡ καθώς διαχέουν θετική υποστήριξη μέσω #TexansHelpingTexans. Όλες οι σκέψεις και οι εικόνες είναι δικές μου. Σας ευχαριστούμε που υποστηρίζετε τις επιχειρήσεις που βοηθούν να διατηρηθεί αυτός ο χώρος.