Ο καλοκαιρινός μας ρυθμός και ρουτίνα

Ο καλοκαιρινός μας ρυθμός και ρουτίνα

Mai 24, 2018 0 Von admin

Λαμβάνω συχνά μηνύματα αυτή την εποχή του χρόνου που ρωτούν για τη ρουτίνα μας το καλοκαίρι. Πρωτίστως, συνεχίζουμε την κατ‘ οίκον εκπαίδευση ή όχι; Πώς δομούμε τις μέρες μας; Ή κάνουμε καθόλου; Στο σπίτι της εκπαίδευσης στο σπίτι, όπου τα όρια του χρόνου και του χώρου υφίστανται άμπωτη και ροή, μπορεί να είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς τις μεταβάσεις. Δεν υπάρχουν καμπάνες λήξης ή αποχαιρετιστήρια πάρτι για το καλοκαίρι. Μπορεί να υπάρξει ένα τέλος σε μια μελέτη ή συνεργασία ή μάθημα μουσικής ή ομαδικό άθλημα, αλλά όχι πάντα. Ως επί το πλείστον, η εκπαίδευση στο σπίτι είναι μια επέκταση του σπιτιού, που αρχίζει και τελειώνει κυκλικά, ανταποκρίνεται σε περιεχόμενο και δραστηριότητα στις ανάγκες και τις περιέργειες των ανθρώπων που το κατοικούν. Πώς φαίνεται λοιπόν το σπίτι μας το καλοκαίρι; Διαφορετικά κάθε χρόνο.

Για τα πρώτα πολλά χρόνια της εκπαίδευσης στο σπίτι, ο σύζυγός μου ήταν εκπαιδευτικός, έτσι εγκαταλείψαμε όλη την επίσημη, δομημένη μάθηση αυτούς τους μήνες για έργα στο σπίτι και ταξίδια μαζί ως οικογένεια. Το μόνο νήμα μέσα από όλα αυτά έχει διαβάσει. Διαβάζουμε πάντα, ανεξάρτητα από τοποθεσία και δραστηριότητα και εποχή. Θα βρείτε βιβλία στο αυτοκίνητό μας, στις τσάντες και τις ταξιδιωτικές μας τσάντες, και σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού μας, μείον το μπάνιο (γιατί ακαθάριστο––κλείσιμο του ματιού). Τα πιο πρόσφατα καλοκαίρια, το μοτίβο συνεχίστηκε με έργα για το σπίτι και ταξίδια, με περισσότερη πρόσθετη δομή στις μέρες μας και πάλι στα τέλη Ιουλίου ή στις αρχές Αυγούστου. Διαπίστωσα ότι η υπερβολική θέληση στις μέρες μας προκαλεί τον καυγά εδώ γύρω, και μερικές φορές όλα τα ταξίδια και η έλλειψη ρουτίνας λειτουργούν εναντίον μας.

Φέτος είναι πολύ διαφορετικό. Τρία από τα τέσσερα παιδιά μας θα είναι σε ορθοδοντικούς νάρθηκες αυτό το καλοκαίρι (εισάγετε: άδειο πορτοφόλι emoji), που σημαίνει ότι θα απολαμβάνουμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι, με μερικές φθηνές τροποποιήσεις και επισκευές στους χώρους του σπιτιού μας. Εκτός από μερικά ταξίδια το Σαββατοκύριακο σε φίλους και οικογένεια, έχουμε ένα ανοιχτό ημερολόγιο στο σπίτι, και ακόμα πιο εκπληκτικά, είναι ωραία. Πολύ καλό. Ο κενός χώρος, είτε στους φυσικούς μας χώρους είτε στους πιο αφηρημένες του χρόνου μπορεί να νιώθουμε άβολα, σαν να μας λείπει κάτι ή να χρειαζόμαστε κάτι για να το γεμίσουμε. Αλλά ο χώρος μπορεί επίσης να είναι μια από τις μεγαλύτερες πηγές δημιουργικότητας και ελευθερίας. Μου αρέσει τα παιδιά μου να νιώθουν μια αίσθηση πλήξης, να απολαμβάνουν μια αδρανής στιγμή και να ακολουθούν όπου μπορεί να τα οδηγήσει, να παλεύουν με την ένταση του να κάνουν και να είναι, να λαμβάνουν και να δημιουργούν. Αισθάνεται σαν μια μίνι αντίσταση σε έναν κόσμο συνεχούς διασκέδασης.

Για το σπίτι μας αυτό το καλοκαίρι, θα έχουμε ένα μείγμα δομής και αδόμητου χρόνου στην ημέρα μας. Όπως πολλά σπίτια, σκοπεύουμε να εγκατασταθούμε στις χαλαρές μέρες του καλοκαιριού, κάνοντας ένα διάλειμμα από νέα μαθήματα και μεγαλύτερες ημέρες με ακαδημαϊκό γνώμονα. Ενώ σχεδιάζω να διατηρήσω σταθερά όρια χρόνου, ο χώρος μέσα σε αυτούς τους αφηρημένους τοίχους είναι ευρύς και κενός για τη δική τους ευχαρίστηση, μια πρόσκληση να ξαναδημιουργήσουν και να απολαύσουν το χρόνο.

Ξέρω ότι όλα τα σπίτια μας είναι μοναδικά, με διάφορους στόχους και ανάγκες, οπότε το μοιράζομαι από τα δικά μας. Διαβάστε το με χάρη και μέτρο, συλλέγοντας ό,τι μπορεί να έχει αξία για εσάς και παραλείποντας τα υπόλοιπα. Λάβετε υπόψη ότι τα παιδιά μας είναι 9-14 ετών, που σημαίνει ότι οι έννοιες μπορεί να φαίνονται πολύ διαφορετικές σε σπίτια με μικρότερα παιδιά. Όπου κι αν βρίσκεστε, απολαύστε το! Θα αλλάξει.

Εντατικό καλοκαίρι / Αυτή η λίστα θα κάνει μερικούς από εσάς να χασμουρηθείτε ή να γουρλώσετε τα μάτια σας, αλλά ανέπτυξα αυτή τη συγκεκριμένη λίστα πραγμάτων, με βάση τις ανάγκες και τις επιθυμίες που παρατήρησα στα παιδιά μου και τις συζητήσεις μέσα στο σπίτι μας. Αυτό είναι το πιο δομημένο κομμάτι της εβδομάδας μας, 2-3 ώρες / 4 ημέρες την εβδομάδα. Περιλαμβάνει:

30 λεπτά ησυχίας στη Γραφή / Χρησιμοποιούμε το Εκείνη/Αυτός/Παιδιά διαβάζουν την αλήθεια ως οδηγός για το 1 και 2 Κορινθίους αυτό το καλοκαίρι, διαβάζοντας βασικά ένα ή δύο κεφάλαια την ημέρα. Παρόλο που έχουμε διαβάσει τη Βίβλο φωναχτά όλα αυτά τα χρόνια, είμαι έτοιμος να αρχίσω να ενθαρρύνω τους μεγαλύτερους μου στους δικούς τους πνευματικούς κλάδους, δηλαδή πώς να διαβάζουν, να μαθαίνουν και να ακούν μόνοι τους. Σκοπεύω να γράψω περισσότερα για αυτό σε ξεχωριστή ανάρτηση.

Ορθογραφία / Έχω παρατηρήσει ολισθηρή ορθογραφία σε καθένα από τα παιδιά μου κατά τη διάρκεια αυτού του τελευταίου έτους γραφής και ήθελα να είμαι σκόπιμη για την εξάσκηση αυτής της δεξιότητας. χρησιμοποιώ Όλα για την ορθογραφία και ξεκίνησαν και τα τέσσερα στο επίπεδο ένα, παραθέτοντας λέξεις μέσω του ευρετηρίου, για να στοχεύσουν συγκεκριμένες λέξεις και ορθογραφικούς κανόνες που μπορεί να χρειαστεί να ξαναδούν. Σκοπεύω να δουλέψω τους τρεις μεγαλύτερους μέσα από τις λέξεις και στα επτά επίπεδα αυτό το καλοκαίρι και να σταματήσω την Olive όπου παρατηρώ ότι χρειάζεται δουλειά στην πορεία.

λατινικά / Τα αγόρια έχουν μελετήσει Henle Latin I με την πορεία τους CC Challenge κατά τη διάρκεια του έτους. Χρησιμοποιούμε Λατινικά με τον Άντι σεμινάρια και ασκείται για λίγο κάθε μέρα για να διατηρήσει το περιεχόμενο φρέσκο ​​και να γεμίσει πιο αδύναμα σημεία, ειδικά για τον Liam που θα μετακομίσει στο Latin II τον επόμενο χρόνο. Η Blythe κάνει μια μικρή εργασία μνήμης στα Λατινικά πριν ξεκινήσει το πρώτο έτος σπουδών της φέτος και η Olive εργάζεται Όλα για το διάβασμα επίπεδο 4 μαζί μου αυτό το διάστημα για να ενισχύσω τις αναγνωστικές της ικανότητες.

Μαθηματικά Γεγονότα + Νόμοι / Όλα τα παιδιά έχουν τελειώσει τα μαθηματικά τους για τη χρονιά και αντί να περνούν σε νέα μαθήματα ή έννοιες, εξασκούνται στα μαθηματικά για λίγο κάθε μέρα. Οι παλαιότεροι αναθεωρούν επίσης Αλγεβρικούς και Γεωμετρικούς Νόμους για να ενισχύσουν την ταχύτητα και τη δουλειά τους κατά τη διάρκεια του έτους. Αυτό είναι μόνο 15 λεπτά περίπου κάθε μέρα.

Διασκεδαστικές Παρασκευές / Δεδομένου ότι δεν ταξιδεύουμε αυτό το καλοκαίρι, προσπαθώ να είμαι πιο προσεκτικός στις μονοήμερες εκδρομές και τις εκδρομές αυτό το καλοκαίρι. Σχεδιάζουμε Summer Intensive Δευτέρα έως Πέμπτη και αφήνουμε τις Παρασκευές αυστηρά για διασκεδαστικές εμπειρίες μαζί (με φίλους όταν είναι δυνατόν) και το οικογενειακό μας δείπνο Shabbat το βράδυ. Τα παιδιά και εγώ δημιουργήσαμε μια λίστα με διασκεδαστικά πράγματα που θα θέλαμε να κάνουμε αυτό το καλοκαίρι, όλα από το ετήσιό μας Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών κινηματογραφικός μαραθώνιος για να κοιμηθείτε με φίλους για να κολυμπήσετε μέρες μέχρι τα s’mores και τις φωτιές στην πεζοπορία. Μερικά από τα πράγματα στη λίστα μπορούν να μεταφερθούν στα απογεύματα των καθημερινών μας, ενώ άλλα θα είναι ξεχωριστά για το τριήμερο Σαββατοκύριακο κάθε εβδομάδα.

Ελεύθερος χρόνος / Ακόμα και έχοντας 2-3 ώρες δομημένα φύλλα Summer Intensive Πολλά αδόμητες ώρες στις καλοκαιρινές μας μέρες. Χρειάζομαι προσωπικό χρόνο για να μπορώ να γράφω και να δουλεύω, και τα παιδιά χρειάζονται χρόνο για να νιώσουν αυτή την αίσθηση της πλήξης, της δημιουργίας. Για να αποφύγω το «μπορώ να δω μια εκπομπή;» ή „Μπορώ να παίξω στο ipad;“ Τριάντα δύο φορές την ημέρα, δημιούργησα μια λίστα με πιθανές δραστηριότητες για αυτούς όταν αισθάνονται κολλημένοι. Ορισμένες δραστηριότητες είναι διαισθητικές για τα παιδιά μας, διάβασμα, σχέδιο, χειροτεχνίακαι παρόλο που αυτά τα πράγματα είναι στη λίστα, έγραψα λιγότερο διαισθητικά πράγματα, επίσης, για τις άλλες φορές που χρειάζονται απαλές ωθήσεις, όπως: δημιουργήστε ένα κυνήγι οδοκαθαριστών, γράψτε ένα γράμμα σε έναν φίλο, φτιάξτε μια διαδρομή με εμπόδια στην αυλή, φτιάξτε ένα οχυρό, παρακολουθήστε τα σύννεφα και ονομάστε τα σχήματα. Για όσους από εσάς έχετε μικρότερα παιδιά, σκεφτείτε να φτιάξετε κουτιά χειροτεχνίας τώρα που έχουν πρόσβαση μόνο σε ορισμένες στιγμές της ημέρας.

Επιχειρηματικότητα + Πρακτική Άσκηση / Αυτό τεχνικά εμπίπτει στο ίδιο μέρος της ημέρας με τον ελεύθερο χρόνο, αλλά φαινόταν ότι αξίζει να σημειωθεί ξεχωριστά. Ο Λίαμ και ο Μπερκ ξεκίνησαν τη δική τους επιχείρηση με γκαζόν πριν από τρία καλοκαίρια. Πέρυσι, έφεραν άλλους δύο φίλους και τον μικρότερο ξάδερφό τους για τσάμπα. Τρεις μέρες την εβδομάδα, δουλεύουν μαζί αυτή την επιχείρηση και δύο απογεύματα την εβδομάδα ο Λίαμ κάνει πρακτική άσκηση με τον πατέρα και τον θείο του. Οι ώρες του Liam είναι οι πιο γεμάτες, αλλά μπαίνει επίσης στο δεύτερο έτος του γυμνασίου, μαθαίνοντας περισσότερα για να αξιοποιεί στο έπακρο τις ώρες του στην ανάπαυση, τη δουλειά και το παιχνίδι, μια τόσο συναρπαστική στιγμή για αυτόν.

Χρόνος οθόνης / Ναι, τα παιδιά μας έχουν χρόνο οθόνης το καλοκαίρι, αλλά περιορίζεται σε μια στρατηγική ώρα την εβδομάδα και πιο συχνά κρατείται για δύο ώρες το Σαββατοκύριακο. Μερικές φορές επιλέγουμε να δούμε μια ταινία το βράδυ της εβδομάδας ή αφήνω τα αγόρια να παίζουν βιντεοπαιχνίδια κατά τη διάρκεια του ύπνου ή αφήνω τα παιδιά να δουν μια ταινία ένα βροχερό απόγευμα, αλλά αυτές είναι εξαιρέσεις. Ή τουλάχιστον θέλω να είναι. Περιλαμβάνεται iPad. Το iPad χρησιμοποιείται για εξάσκηση γεγονότων με την εφαρμογή, Xtra Math, όπου ο καθένας αγωνίζεται τις δικές του ώρες, για μαθήματα και για αποστολή μηνυμάτων σε φίλους συγκεκριμένες ώρες της ημέρας. Αυτή η πρακτική δεν είναι τέλεια στο σπίτι μας, αλλά η διαχείριση των οθονών –τόσο του χρόνου όσο και του περιεχομένου– είναι κάτι που νιώθουμε πολύ έντονα για στο σπίτι μας. Δουλεύουμε σκληρός να θέσουμε ξεκάθαρα όρια και να κάνουμε πολλές συζητήσεις με τα παιδιά μας. Βασικά, έχω συμφιλιωθεί με το να είμαι ο «κακός» όταν πρόκειται για αυτό το θέμα, ειδικά υπό το πρίσμα του τι μπορούν και τι δεν μπορούν να κάνουν οι φίλοι.

Καλοκαιρινό διάβασμα / Αν και το διάβασμα είναι πάντα εκτός της ρουτίνας μας. Η καλοκαιρινή ανάγνωση είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική λόγω όλων των προγραμμάτων που διατίθενται μέσω της τοπικής βιβλιοθήκης και των βιβλιοπωλείων. Είμαστε όλοι μέσα και η βιβλιοθήκη είναι εκτός της εβδομαδιαίας ρουτίνας μας. Ο Liam έχει μια λίστα με 19 βρετανικά μυθιστορήματα Lit που θα διαβάσει τον επόμενο χρόνο, επομένως το μεγαλύτερο μέρος της ανάγνωσής του θα ξεκινήσει εκεί, αυτήν τη στιγμή Beowulf και Τα γράμματα της βιδωτής ταινίας. Ο Μπερκ θα διαβάζει ως επί το πλείστον διηγήματα τον επόμενο χρόνο, επομένως συνεργαστήκαμε μαζί του για να δημιουργήσουμε μια λίστα βιβλίων που πιστεύουμε ότι θα του άρεσε (και για τα οποία θα απολαύσαμε να συζητάμε μαζί του), ξεκινώντας με Αντωνία μου και Φαρενάιτ 451. Η Blythe επεξεργάζεται τη λίστα με τα μυθιστορήματά της για το φθινόπωρο Ο ανιψιός του Μάγου, καθώς και διασκεδαστικά κομμάτια μοντέρνας μυθοπλασίας. Γνωρίζετε ότι το φάσμα 8-12 της παιδικής λογοτεχνίας είναι το απόλυτο αγαπημένο μου; Και η Olive εργάζεται σταθερά Ο Χάρι Πότερ και η Κάμαρα με τα Μυστικάκαι πιο σύντομες φωνές για να δουλέψω για την κατανόηση και την ευχέρεια της.