Περιοδικό Igloo :: Lowfish :: Thaw EP (Analogical Force)

Περιοδικό Igloo :: Lowfish :: Thaw EP (Analogical Force)

März 16, 2023 0 Von admin
Επικεφαλίδες / Κριτικές

Δημοσιεύτηκε από Pietro Da Sacco στις 15/03/2023 στις 3:45 μ.μ.

Μέσα σε αυτές τις δυνατές αναλογικές γραμμές μπάσων και τις αμμοβολημένες αρμονίες, ο de Rocher συνεχίζει να διαπερνά τα ακατέργαστα στοιχεία του electro και του braindance.

Σταθερά παιχνιδιάρικα ηλεκτρονικά ρομπότ για την ψυχή

Πίσω σε καθαρή μορφή, δεν αποτελεί έκπληξη, με παλλόμενα μπάσα και μελωδικές φυσαλίδες που σκάνε από όλες τις γωνίες, το Lowfish (γνωστός και ως Gregory de Rocher) λειτουργεί με πλήρη ταχύτητα. οι αναλογικές του μηχανές βουίζουν σε γλυκιά αρμονία. Οι ρυθμοί υπογραφής μετατοπίζονται σε κυκλοθυμικά σκηνικά, καθώς οι όξινες γραμμές παρουσιάζουν πρόβλημα στο ανοιχτήρι „8_OP Extended Version“. Το ομότιτλο κομμάτι δίνει ένα υπέροχο μοτίβο ατμοσφαιρικού soundtrack καθώς σιγά-σιγά μεταμορφώνεται σε ένα χαρούμενο τύμπανο και ένα χαμηλού επιπέδου γουργουρητό αυλάκι που τραβάει τις χορδές της καρδιάς.

Μέσα σε αυτές τις δυνατές αναλογικές γραμμές μπάσων και τις αμμοβολημένες αρμονίες, ο de Rocher συνεχίζει να διαπερνά τα ακατέργαστα στοιχεία του electro και του braindance. Το „Sound Equipment“ είναι το τέλειο παράδειγμα του οριστικού του στυλ και της διαχρονικής ηχητικής αρχιτεκτονικής του με κάτι που μοιάζει με ενισχυτή μπάσου (στη μέση) που φτάνει στο σημείο, ενώ το ζαχαρένιο κλείσιμο του „Theme to Tedium“ βυθίζεται στο κλασικό bleep techno, φαρδιά ανοιχτές ηχώ και άψογοι ελιγμοί synth.

Είναι σίγουρο κάτι που περιβάλλει όχι μόνο αυτό το EP, αλλά τη συνολική ικανότητα του Lowfish να παραμένει νοσταλγικός, χωρίς την τυρώδη επίγευση. Με έναν τόσο εκτεταμένο κατάλογο εκδόσεων που εκτείνεται σε πάνω από δύο δεκαετίες (Suction, City Center Offices, Satamile και Ersatz Audio—για να αναφέρουμε μερικά), εξακολουθούμε να Μην φοβάστε το χιόνι και άλλα αντικείμενα που βρίσκονται σε απόσταση Όλα αυτά τα χρόνια αργότερα και είναι χαρά να τον βλέπω να εντάσσεται στην οικογένεια της Analogical Force με σταθερά παιχνιδιάρικα ηλεκτρονικά ρομπότ για την ψυχή. Κι άλλο παρακαλώ.

Τήξη είναι διαθέσιμο στην Αναλογική Δύναμη. [Bandcamp]

grid-pattern-300x250-v1b

Ετικέτες: Analog, Analogical Force, Bass, Braindance, City Center Offices, Electro, Ersatz Audio, Greg de Rocher, IDM, Lowfish, Satamile, Suction, Synth, Techno