Περιοδικό Igloo :: The Snodgrass :: Growlbient (υπολογιστής;)

Περιοδικό Igloo :: The Snodgrass :: Growlbient (υπολογιστής;)

März 16, 2023 0 Von admin
Επικεφαλίδες / Κριτικές

Δημοσιεύτηκε από Pietro Da Sacco στις 14/03/2023 στις 6:00 π.μ.

Όπως τα ελαττωματικά μηχανήματα που μιλούν μεταξύ τους, τα διαλυμένα μπίλια, τα μπιπ και οι στοιχειωμένες δομές του περιβάλλοντος αρχίζουν να παραμορφώνονται και να φθείρονται.

Παράξενα σαγηνευτικά ηλεκτρικά κενά

Το τελευταίο του Τζόρνταν Σνόντγκρας για τον καταλογιστή; Το αποτύπωμα κάνει μια βαθύτερη κατάδυση από ό,τι έχουμε ακούσει προηγουμένως. Υπάρχουν ακόμα μια μυριάδα από ήχους, απόκρυφες μελωδίες και ανάγλυφους ρυθμούς. Ακόμη Growlbient (ίσως το δικό του είδος) γρυλίζει στο σκοτάδι. Το φαινομενικά αυτοσχέδιο και ζωηρό γλυπτό 8-bit echo’n groove των „Archie“ και „I Don’t Have A Maths“ λυγίζει και μετατοπίζεται σαν να σβήνει σε αργή κίνηση. Εντός του κυλιόμενου αναλογικού στροβιλισμού, κομμάτια όπως το „Elam Drals“ καταφέρνουν να ρέουν σε αφηρημένες τροχιές, βυθίζοντας το synth shifting και τα μακρινά drones όπως θα έκανε ένας εξαιρετικός τεχνίτης ήχου. Υπάρχουν παράξενα σαγηνευτικά ηλεκτρικά κενά (“Resonant Weirding” και “Centloch”) και μια θολή αίσθηση εναλλακτικών πραγματικοτήτων που κατά κάποιο τρόπο έχουν νόημα εδώ. Όπως τα ελαττωματικά μηχανήματα που μιλούν μεταξύ τους, τα διαλυμένα blips, τα bleep και οι στοιχειωμένες δομές του περιβάλλοντος αρχίζουν να παραμορφώνονται και να φθείρονται – απλά ακούστε τη λοξή μορφή ζωής που είναι „Don’t Visit My Grave So I Can Know Peace“, ένα περίεργο στολίδι που αισθάνεται εντελώς θρυμματισμένο αλλά ανασυνδυάζεται δημιουργικά. Αυτό το άλμπουμ με εύστοχο τίτλο – και ειδικά το „Spencer (Growlbient Mix)“ – μοιάζει σαν μια ωδή στους πρωτοπόρους της avant-garde ηλεκτρονικής και του μουσικού σκυροδέματος (Morton Subotnick, Pierre Schaeffer et al) ενώ παραμένει σταθερά ως παραγωγή Snodgrass.

Growlbient είναι διαθέσιμο στο imputor; [Bandcamp]

Ετικέτες: Abstract, Analog, Drone, Electronics, Experimental, IDM, Imputor?, Jordan Snodgrass, Musique Concrète, Noise, Synthesizer, The Snodgrass