Περιοδικό Igloo :: V/A :: Opposing Forces (Errorgrid)

Περιοδικό Igloo :: V/A :: Opposing Forces (Errorgrid)

März 16, 2023 0 Von admin
Επικεφαλίδες / Κριτικές

Δημοσιεύτηκε από τον Chang Terhune στις 14/03/2023 στις 6:05 π.μ

Έξι κομμάτια καλλιτεχνών που συγκεντρώθηκαν από διαφορετικά στυλ ήχου μπορεί να ακούγονται σαν συνταγή για καταστροφή, αλλά αυτή η συλλογή δείχνει ότι νέες ιδέες μπορούν να προέλθουν από διαφορετικές πηγές.

Ένας αέρας άγχους και σπηλαιώδους φόβου

Η ιδέα ήταν απλή: «φέρνοντας μαζί καλλιτέχνες του Errorgrid με αντίθετα στυλ σε ζευγάρια για να δημιουργήσουν ένα κομμάτι το καθένα που περιέχει και τις δύο αυθεντικές φωνές, ενώ παράλληλα αφήνει χώρο για την παραγωγή κάτι νέου, μια σύνθεση αντίθετων δυνάμεων.» Έξι κομμάτια καλλιτεχνών που συγκεντρώθηκαν από διαφορετικά στυλ ήχου μπορεί να ακούγονται σαν μια συνταγή για καταστροφή, αλλά αυτή η συλλογή δείχνει ότι νέες ιδέες μπορούν να προέλθουν από διαφορετικές πηγές.

Malarki / Το “Abyss Confinement” του Johno Wells συνδυάζει βαθιά σκοτεινά ηχητικά τοπία με ανατριχιαστικά beats και μπάσα. Snakes of Russia / Το «Catharsis in a Way» του Modekt ανοίγει με έναν αέρα άγχους και σπηλαιώδους φόβου σε συνδυασμό με αραιούς, ανατριχιαστικούς ρυθμούς που προκαλούν επαναλαμβανόμενα κύματα ελαιώδους σκοταδιού στον ακροατή. Sleep Clinic / Το „Iena Dubuk“ του Sombre Lux ανοίγει με τραύλισμα, ακανόνιστους ρυθμούς που σύντομα πέφτουν σε σχηματισμό lockstep ανάμεσα σε κυματιστά arpeggio και βαθύ μπάσο. Το “Systematic Failure” του TL3SS / Broken Circuits φέρνει τον ήχο μιας επικείμενης καταιγίδας που καταπίνει ολόκληρο ό,τι βρίσκεται στο πέρασμά της. ντραμς που ξετυλίγονται και κυλούν με ατμό, παραμορφωμένα συνθήματα που φωνάζουν που προαναγγέλλουν το τέλος πριν από την πόρτα της κιθάρας από Fury Road έρχεται κυλιόμενος με ένα τζετ έτοιμο να παίξει την αποκάλυψη. TÆT / Το „Eastern Bells“ του Exan παίζει σαν μια αποτυχημένη αρειανή αποστολή που καταναλώνεται από σκοτεινά έντομα καθώς το „Don’t feed what eats you“ των Blakmoth / NUNDALE κλείνει το άλμπουμ με μια απόλυτη σκοτεινή, στάζει κακοφωνία όλων των πτωμάτων της μηχανής σε ένα φουτουριστικό πεδίο μάχης που αναδύεται ως ένας σε έναν στρατό καταστροφής.

Αντίπαλες Δυνάμεις είναι διαθέσιμο στο Errorgrid. [Bandcamp]

salamandr-the-best-of_300x250

Ετικέτες: Abstract, Blakmoth, Braindance, Broken Circuits, Dark Ambient, Dark Beats, Drone, Errorgrid, EXAN, Experimental, Glitch, IDM, Industrial, Johno Wells, Malarki, Modekt, NUNDALE, Post-Industrial, Sleep Clinic Russia, Snakes , Sombre Lux, Taet, TÆT, TL3SS