Σιγά |  Σημείωση από το μέλλον

Σιγά | Σημείωση από το μέλλον

März 17, 2021 0 Von admin

Ο Λίαμ μπήκε στην πόρτα από τη δουλειά πρόσφατα, παρασυρόμενος για μια αγκαλιά και ένα γεια. Στα 17 μου και με ύψος έξι πόδια, διαπιστώνω ότι είμαι αυτός που τώρα κουβαλιέμαι στο στήθος και κάτι πονάει λίγο μέσα. Πλησιάζει την πόρτα του ψυγείου και αναφέρει με ανάλαφρη κουβέντα στη δουλειά εκείνη την ημέρα, ιστορίες που μοιράζονται οι συνάδελφοι για την παιδική ηλικία. Ξέρεις, άκουγα όλους να μιλούν για τις εμπειρίες τους ως παιδί σήμερα, αυτος λεει, και συνειδητοποίησα ότι είχα τα καλύτερα παιδικά χρόνια! Ο Μπερκ και εγώ ήμασταν λίγο σαν τον Κάλβιν και τον Χομπς, πάντα παίζαμε ή φτιάχναμε κάτι, γεμάτο με τόσες πολλές ιστορίες. Και μετά με κοίταξε. Ευχαριστώ.

Έχω ξαναπαίξει αυτή τη συζήτηση χίλιες φορές από τότε, ενθυμούμενος πόσες μέρες ως νεότερη μητέρα ένιωθα αμφιβολίες για τις προσπάθειές μου ή την κούραση τόσο πολυάσχολων ημερών. Κι αν μπορούσα να είχα δει τότε ποιοι γίνονται τώρα; Τι να πω στον νεότερο εαυτό μου όλα αυτά τα χρόνια πριν; Τι μπορεί να μου πει ο μελλοντικός εαυτός μου τώρα;

Κόψτε ταχύτητα.

Η μητρότητα είναι μαραθώνιος. Η απόχρωση της δουλειάς μας εξελίσσεται με εποχές και στάδια, φυσικά, αλλά η ίδια η διαδρομή απαιτεί αντοχή. Ακόμη και η πιο έμπειρη μητέρα χρειάζεται χώρο για να επιβραδύνει και να ανακτήσει την όραση και τη δύναμη της ψυχής. Ακόμη και οι πιο οραματιστές και προνοητικές μητέρες μπορεί να αισθάνονται χαμένες στα ζιζάνια κατά καιρούς.

Την επόμενη εβδομάδα, θα φιλοξενήσω το Cloistered Away Online Retreat, ένας χώρος για να ενθαρρύνουμε τη βραδύτητα και τον προβληματισμό που χρειαζόμαστε όλοι για το ταξίδι. Σε ένα μόνο Σαββατοκύριακο, η εμπειρία είναι μια συμφωνία ιδεών, ενθάρρυνσης, στοχαστικών ερωτήσεων και πρακτικής βοήθειας για τις μητέρες που τη χρειάζονται περισσότερο αυτή τη στιγμή. Περιλαμβάνει καθοδηγούμενα βίντεο με ένα συμπληρωματικό βιβλίο εργασίας για να βάλετε τις ιδέες σας σε χαρτί, ζωντανές ομαδικές συνεδρίες το Σάββατο και την Κυριακή για να κάνετε ερωτήσεις και να συζητήσετε μαζί, ακόμη και μια ιδιωτική κοινότητα ΟΧΙ στα social media να μοιραζόμαστε και να μαθαίνουμε από άλλους καθώς προχωράμε. Θα ήθελα πολύ να έρθετε μαζί μου. Οι εγγραφές λήγουν στις 25 Μαρτίου.