Arches National Park – Cloistered Away

Arches National Park – Cloistered Away

Juli 30, 2019 0 Von admin

Φωλιασμένο δίπλα στο Moab, στη Γιούτα, και μόλις λίγες ώρες νοτιοανατολικά της Σολτ Λέικ Σίτι, το Arches National Park αξίζει το ταξίδι, έστω και μόνο για μια ημερήσια στάση. Οδηγήσαμε στο Moab νωρίς το βράδυ, αφήνοντας τα πράγματά μας σε ένα από τα πολλά οικονομικά ξενοδοχεία της πόλης και συνεχίσαμε στο πάρκο για μια πεζοπορία στο ηλιοβασίλεμα μέχρι την περίφημη Delicate Arch. Αγωνίζοντας τον ήλιο, τρέξαμε ουσιαστικά την ανάβαση 1,5 μιλίου στην αψίδα, γελώντας με την κουρελιασμένη αναπνοή και τα κουρασμένα πόδια μας. Η προσπάθεια ήταν ευπρόσδεκτη μετά από μια ολόκληρη μέρα με το αυτοκίνητο από το Τέξας. Η θέα ήταν άψογη, αλλάζει με το φως και τις σκιές. Εάν είναι δυνατόν, προετοιμαστείτε να μείνετε στο πάρκο μετά τη δύση του ηλίου για να δείτε τον νυχτερινό ουρανό. Μαζέψαμε μεσημεριανά γεύματα και περάσαμε όλη την επόμενη μέρα στο πάρκο εξερευνώντας και πεζοπορώντας. Παρακάτω είναι μια λίστα με μερικά αγαπημένα σημεία και συμβουλές από την ενάμιση μέρα μας εδώ.


ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΛΑΥΣΑΜΕ

Λεπτή Αψίδα | Περίπου τρία μίλια μετ‘ επιστροφής, αυτή η εμβληματική αψίδα είναι δημοφιλής. Συχνά αντιπροσωπεύει το πάρκο και ακόμη και την πολιτεία της Γιούτα (σε πινακίδες). Υπάρχουν μερικά απότομα τμήματα κατά την ανάβαση, οπότε αφήστε περισσότερο χρόνο εάν ταξιδεύετε με παιδιά. Στη βάση του μονοπατιού, κοντά στο πάρκινγκ, υπάρχει και μια σπηλιά με βραχογραφίες. Αυτό το σημείο είναι αγαπημένο για τους φωτογράφους την ανατολή και τη δύση του ηλίου, επομένως να είστε προετοιμασμένοι για πλήθη, ειδικά το καλοκαίρι. Επίσης, σκεφτείτε να φέρετε έναν φακό και ένα φλις μπουφάν για να μείνετε και να απολαύσετε τον νυχτερινό ουρανό.

Τοπίο Arch | Αυτή η αψίδα βρίσκεται κατά μήκος του μονοπατιού του Devil’s Garden και είναι η μεγαλύτερη αψίδα στον κόσμο. Εκτείνεται σε 290 πόδια, η κλίμακα είναι απίστευτη και αξίζει να την δείτε. Το μονοπάτι είναι εύκολο και περιποιημένο, πράγμα που σημαίνει επίσης ότι έχει μεγάλη κίνηση. Σε αντίθεση με μερικές από τις άλλες καμάρες του πάρκου, οι επισκέπτες πρέπει να το δουν πίσω από μια περιφραγμένη περιοχή αφού ένα μεγάλο κομμάτι του σχηματισμού αποκόπηκε και έπεσε πριν από μερικά χρόνια. Οι λάτρεις της πεζοπορίας και οι ορειβάτες θα πρέπει να συνεχίσουν μετά το Landscape Arch προς ένα πρωτόγονο μονοπάτι που ανεβαίνει σε μερικούς πανύψηλους βραχώδεις σχηματισμούς. Αυτό ήταν το αγαπημένο μας κομμάτι, αλλά θα ήταν πιο δύσκολο (και επικίνδυνο) για τα μικρά παιδιά. Ένα μακρύτερο, πιο δύσκολο μονοπάτι πρωτόγονου βρόχου εκτρέπεται επίσης από το κύριο μονοπάτι λίγο πριν το Delicate Arch.

Park Avenue | Αυτό το μονοπάτι είναι ένα εύκολο ταξίδι και είναι ιδανικό για τους λάτρεις της γεωλογίας! Θα μπορούσατε να δείτε τις υφές και τους σχηματισμούς των βράχων πολύ καλά και τον τρόπο με τον οποίο η διάβρωση και ο χρόνος έχουν δημιουργήσει μοτίβα στο βράχο. Μπορείτε επίσης να σταθμεύσετε στην κορυφή του μονοπατιού για μια πανοραμική θέα ή να περπατήσετε μερικά βήματα στο φαράγγι για να πάρετε μια αίσθηση του χώρου. Εκτός και αν κάποιος στην ομάδα σας ενδιαφέρεται να μελετήσει τους βράχους, δεν χρειάζεται να περπατήσετε ολόκληρο το μίλι όπου συνδέεται ξανά με διαφορετικό μέρος του κεντρικού δρόμου. Επίσης, επειδή το μονοπάτι βρίσκεται σε ένα φαράγγι σχηματισμών, είχε πολύ ζέστη, ακόμη και νωρίς την καλοκαιρινή μέρα.

Balanced Rock | Αυτή η ανωμαλία βρίσκεται ακριβώς έξω από τον κεντρικό δρόμο, επομένως μπορείτε να το περάσετε και να το απολαύσετε από μακριά χωρίς να σταματήσετε. Για όσους θέλουν μια πιο προσεκτική ματιά, το μονοπάτι είναι ένα εύκολο τέταρτο μίλι με τα πόδια από το πάρκινγκ.


ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Προετοιμαστείτε για τον καιρό | Αυτή είναι η υψηλή έρημος, οπότε οι θερμοκρασίες μπορεί να κυμαίνονται με την ώρα. Το καλοκαίρι, οι θερμοκρασίες της ημέρας ανεβαίνουν στη δεκαετία του ’90 και σε ορισμένα σημεία κρυμμένα μακριά από τις ριπές του ανέμου, μοιάζει με φούρνο. Να είστε προετοιμασμένοι με άφθονο νερό, αντηλιακό, καπέλα και γυαλιά ηλίου. Συσκευάστε ένα φλις μπουφάν για να το έχετε στη διάθεσή σας όταν η θερμοκρασία πέφτει τη νύχτα, ακόμα και το καλοκαίρι.

Σχέδιο για την Παρατήρηση των Άστρων | Συσκευάστε προβολείς ή φακούς για να απολαύσετε τον νυχτερινό ουρανό στο Delicate Arch ή σε ένα ευκολότερο μονοπάτι. Μας έλειψε να το κάνουμε αυτό, αλλά ακούω ότι οι απόψεις είναι εκπληκτικές. Επίσης, αν έχετε, ετοιμάστε έναν μεγάλο φακό για να τραβήξει τη φωτογραφική μηχανή σας τον νυχτερινό ουρανό.

Άφιξη νωρίς το καλοκαίρι |Όπως κάθε εθνικό πάρκο, το Arches είναι πιο γεμάτο το καλοκαίρι. Οι ουρές αρχίζουν να σχηματίζονται στην είσοδο γύρω στις 9 ή 10 π.μ., οπότε φτάστε νωρίς εάν μένετε έξω από το πάρκο.

Οδηγήστε αντί για Πεζοπορία | Δεν απολαμβάνουν όλοι ή δεν μπορούν να κάνουν μονοπάτια πεζοπορίας, αλλά το Arches προσφέρει εκπληκτική θέα για να απολαύσετε και από τα παράθυρα του αυτοκινήτου. Ακόμα κι αν περνάτε από το Μοάβ, αξίζει να αφιερώσετε χρόνο για να οδηγήσετε και να δείτε τις καμάρες και τους σχηματισμούς κοντά στο δρόμο. Το Balanced Rock, η Park Avenue, οι σπηλιές Petroglyph είναι εύκολα σημεία για να απολαύσετε ακριβώς έξω από το δρόμο. Το Landscape Arch είναι ένα σύντομο, εύκολο περπάτημα.