How to Take Courage – Cloistered Away

How to Take Courage – Cloistered Away

Februar 24, 2021 0 Von admin

Διάβασα έναν αγαπημένο Ψαλμό σήμερα το πρωί και παρατήρησα τις γνωστές λέξεις: αφήστε την καρδιά σας να πάρει κουράγιο. Η επιταγή είναι αρκετά απλή, σαν να κρύβεται το θάρρος κάπου πίσω από τα μπολ στο ράφι της κουζίνας. Αρκεί να το αρπάξουμε. Ωστόσο, ίσως στην ουρά μιας ασταθούς εκλογής ή ενός έτους ζωής μέσα σε μια παγκόσμια πανδημία, εν μέσω της εποχής της ακύρωσης-κουλτούρας, της ψηφιακής επιτήρησης, των μεταβαλλόμενων οικονομιών, του βίαιου χειμερινού καιρού και των κραυγαλέων πολιτιστικών ερωτημάτων σχετικά με την εξουσία, την αλήθεια και τη δικαιοσύνη, οι καρδιές αισθάνονται λίγο να αρπάξουν οτιδήποτε. Ξεκινάμε τις μικρές μας προσπάθειες με φρέσκο ​​κέφι μόνο για να τις βρούμε να διαταράσσονται από κάτι έξω από εμάς. Μέσα στην κούρασή μας, χρειαζόμαστε αυτές τις λέξεις περισσότερο από ποτέ. Κουράγιο, αγαπημένες καρδιές. Αφήστε τις καρδιές σας να πάρουν θάρρος.

Ωστόσο, το πιο προφανές ερώτημα είναι πώς μπορεί κανείς να πιάσει μια καρδιά που έχει χαθεί; Πώς μπορεί κάποιος από εμάς να δυναμώσει μια καρδιά που κουράζεται από όλα αυτά; Εδώ είναι μερικά από τα δικά μου.

Βρείτε χρόνο να μείνετε μόνοι και δυναμώστε τον εαυτό σας στον Θεό. | Ο αρχαίος βασιλιάς Δαβίδ ήταν κρυμμένος σε μια σπηλιά για να δυναμώσει στον Κύριο και η ντουλάπα ή το μπάνιο του υπνοδωματίου μας μπορεί να μας εξυπηρετήσει εξίσου καλά. Το νωρίς το πρωί στο νησί της κουζίνας λειτουργεί πιο σταθερά για μένα αυτή τη στιγμή, αλλά ίσως ένα βραδινό διάλειμμα, ο ύπνος ή το μεσημεριανό διάλειμμα λειτουργεί καλύτερα για εσάς. Το θέμα είναι να βρίσκεις τον χρόνο καθημερινά. Διαβάστε τη Βίβλο, διαβάστε τις ιστορίες και τη σοφία των αγίων, σημειώστε τις σκέψεις που αναδύονται στην καρδιά σας, προσευχηθείτε. Αντιμετωπίστε την ώρα σαν ένα γεύμα για το πνεύμα σας, απαραίτητο είτε πεινάμε είτε όχι.

Άσε κάτω το τηλέφωνό σου. Συνδεθείτε προσωπικά με κάποιον αξιόπιστο. | Αν θέλουμε να ανακτήσουμε το μέρος μας που είναι πιο ανθρώπινο, πρέπει πρόθυμα να αφήσουμε στην άκρη τα μέρη μας που δεν είναι. Οι γραμμές μεταξύ της ψηφιακής και της πραγματικής ζωής μας δεν ήταν ποτέ πιο ασαφείς, αλλά μια κουρασμένη καρδιά είναι μια κόκκινη σημαία για την ανάγκη μας για ανυψωτική ανθρώπινη επαφή. Υπάρχουν τόσοι πολλοί υπέροχοι άνθρωποι, ιδέες και ενθάρρυνση στο διαδίκτυο που φαίνεται το πιο προφανές μέρος για να αναζητήσετε θάρρος. Ωστόσο, πιο συχνά, όταν οι καρδιές μας αισθάνονται κουρασμένες, μπορεί να θεωρούμε ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μας είναι περισσότερο μια πηγή σύγκρισης ή μια υπενθύμιση αυτού που μας λείπει. Η διάκρισή μας για το τι πραγματικά χρειαζόμαστε μειώνεται και μπορεί να βρεθούμε να κοσκίνουμε ασυνείδητα λίγο αποσπασμένοι από τον αρχικό μας σκοπό. Το γράφω εκ πείρας. Όταν παρατηρήσετε τον ενοχλητικό πόνο μιας κουρασμένης καρδιάς, βάλτε το τηλέφωνό σας κάτω και αναζητήστε μια προσωπική επαφή με κάποιον που γνωρίζετε «πραγματικά» που θα σας βοηθήσει να φτιάξετε ξανά την καρδιά σας.

Πήγαινε μια βόλτα έξω. | Δέστε τα παπούτσια σας με κορδόνια και ανοίξτε την πόρτα σας. Φέρτε οποιονδήποτε μαζί ή όχι. Όταν τα παιδιά μου ήταν μικρά, τα έβαζα σε μια σφεντόνα ή ένα καρότσι μερικές φορές την ημέρα. Περπατάμε ακόμα τώρα, μερικές φορές για να επεξεργαστούμε τα πράγματα μαζί, άλλες φορές για να ανακτήσουμε τις καρδιές μας καθώς περπατάμε δίπλα δίπλα. Αφήστε πίσω τα podcast και τις λίστες αναπαραγωγής σας. Κοίτα ψηλά καθώς περπατάς. Ακούω. Τι βλέπεις? Τι ακούς? Μάθετε ξανά πώς να δίνετε προσοχή.

Αναψε ένα κερί. | Μια φλόγα που τρεμοπαίζει είναι πάντα μια κατάλληλη μεταφορά για το πνεύμα. Τα ανάβω όποτε γράφω ή διαβάζω, ειδικά το χειμώνα ή στο σκοτάδι. Τα ανάβω όταν τρώμε ή τα πρωινά του σχολείου μας όταν οι καρδιές νυστάζουν ή ξινίζουν. Υπάρχει κάτι διαισθητικά αποκαταστατικό σε μια φλόγα που στέκεται ενάντια στον κόσμο γύρω της.

Ψάξτε τι είναι καλό, όμορφο και αληθινό. | Αυτή ήταν η νουθεσία του Αγίου Παύλου, όχι δική μου, αλλά έχω βιώσει τη σοφία της σε όλα τα χρόνια της ενηλικίωσής μου. Οι καρδιές μας κουράζονται περνώντας μέσα από τη βρωμιά της ζωής, είτε τη δική μας είτε πολιτιστικά. Το να στρέψετε την προσοχή σας στην Ομορφιά, την Καλοσύνη και την Αλήθεια αλλάζει την οπτική μας για το πώς βλέπουμε τη ζωή μας και τους ανθρώπους σε αυτές. Αν δυσκολεύεστε να ξεκινήσετε, κάντε μια λίστα. Γράψτε πράγματα που γνωρίζετε ότι είναι καλά, όμορφα ή αληθινά. Ψάξτε και ακούστε τα τρία στο σπίτι σας, στις συζητήσεις σας, στις βόλτες σας ή στο διάβασμά σας σήμερα. Δείτε πού σας οδηγεί αυτό.

Είμαι περίεργος. | Η περιέργεια μπορεί να κάνει θαύματα σε μια κουρασμένη καρδιά. Τι έχετε νιώσει την περιέργεια τελευταία; Πώς θα μπορούσατε να δείτε τη ζωή διαφορετικά εκεί που βρίσκεστε σήμερα με μια αναζήτηση προς την ανακάλυψη;

Ο κόσμος χρειάζεται τη δυνατή καρδιά σου περισσότερο από ποτέ, φίλε. Χάρη σε όλους όσους κουράζονται σήμερα.